Thursday, July 9, 2020

Ceviz Fidanları Ve Fiyatları


Ceviz fidanı çeşitleri geniş bir yelpazeye sahiptir. Bunlar içerisinde özellikle Chandler, Fernor, Franquette, Fernette, Pikan ve Pedro dikkat çekmektedir. Chandler ceviz fidanı genellikle rakımın en fazla 1200 metre olduğu bölgelerde tercih edilmektedir. Beyaz içli, ince kabuklu ve pürüzsüz bir yapıya sahip olan bu cevizler en yüksek verime sahip olan ceviz türleri olarak dünya çapında ün kazanmıştır. Özellikle bakteriyel yanıklığa ve elma iç kurduna karşı dayanıklı olması fidana olan talebi daha da arttırır. Fernor ceviz fidanı ise Fransız orjinli bir çeşit olup geç çiçeklenmesiyle bilinir. 1800 rakıma kadar dikilebilen bu fidan türü genellikle eylül ayı sonlarına doğru hasat edilir. Özellikle yan dallarında meyve verimi iyi düzeydedir. Dişi çiçekleri mayıs ayı başlarında çiçek açtığı için fidan sonbahar geç donlarından etkilenmemektedir.

Ceviz Fidanı Fiyatları
Ceviz fidanı fiyatları fidanın özelliklerine göre farklılık göstermektedir. Fidan alan kişilere fidan dikim öncesinde ve sonrasında bu alanda teknik destek ücretsiz olarak verilmektedir. Chandler ceviz fidanları mavi sertifikalıdır ve dikim yapan kişilere cevizde devlet desteği sağlanmaktadır. Fiyatlar chandler açısından incelendiğinde fidan boyları 100 cm ve üzerinde olan fidanlar 14 TL ile satışa sunulmaktadır. Devletten hibe olarak geri alınacak miktar da 14 TL olarak belirlenmiştir. Ancak devlet desteğinden yararlanabilmek için dikim alanı ve belge teslimi şartları sağlanmalıdır.

1 comment:

  1. I am Muradul Hasan, Professional SEO Specialist in Bangladesh. Anyone can contact me if you have any kind of the question on SEO and if you have the online business that you want to optimize & if you need Best SEO Service Company in Bangladesh. I will always appreciate you and provide consultation to you to get success in your online business. I just have created this blog only share my expertise on SEO and Beginner Online Marketing Guide. So Every Beginner in Online Marketing will get a lot of resource from here to start their online journey easily.

    ReplyDelete